Saturday, 11 February 2017

YO-YO EFFECT: Set bajet Kurus Shaklee




Apa tu yo-yo effect?

Mula-mula bila kita diet mula la ambil langkah senang~tak makan la kononnya, atau makan macam2 set kurus. Kurus memang kurus, tapi bila stop, berat pun naik balik. Bukan sama macam dulu, malah naik sekali ganda dan berganda-ganda

Badan kita ni seenarnya bijak tau, bila kita diet gila-gila, kurus memang kurus. Tapi pada masa tu sebenarnya badan kita dalam tempoh"berpuasa".

Sebabtu apabila kita dah stop diet dan mulakan kehidupan normal kembali selepas beberapa bulan, badan kita akan naik bagai dipam-pam sebab waktu tu badan akan serap semaksima mungkin apa yang kita makan.






Jom amalkan cara hidup sihat disamping membakar lemak cara selamat. Ingat, sel lemak takkan hilang dalam badan kita, ia cuma boleh mengembang dan mengecut je bergantung pada amalan pemakanan kita.

Kurus boleh dapat, sihat boleh dapat.
Eh xnak ke kurus dan sihat dlm masa yg sama?



No comments:

Post a Comment

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg